Acties

GRATIS aanmelden (inclusief pas)

Lees meer
Voordelen

De voordelen van gepast

parkeren met Stadsparkeren

op een rijtje...

Lees meer
Hoe werkt het?

Om gebruik te kunnen maken

van Stadsparkeren moet je je

eenmalig...

Lees meer
Tarieven

Om gebruik te maken van 

Stadsparkeren heb je een

profiel nodig...

Lees meer
Aanmelden

Wil jij ook gepast parkeren met Stadsparkeren? Wacht dan niet langer en meld je GRATIS aan!

Lees meer

Nieuws

Gewijzigde parkeertarieven en tijden 2015

18-12-2014

 

Op 1 januari gaat het betaald 'avondparkeren' in de binnenstad in en geldt op straat tot 23.00 uur betaald parkeren. Tegelijkertijd koppelt de gemeente dat aan een verlaagd tarief in de gemeentelijke parkeergarages Musis, Rozet en Centraal, waar parkeren tussen 18.00 en 06.00 uur nog maar 50 cent per uur kost.

 

Volgens wethouder Mobiliteit Alex Mink gaat het bij deze veranderingen om twee kernbegrippen: een betere bereikbaarheid van de stad en gemak voor de bezoeker. "Met deze maatregelen willen we de bezoekers en het winkelend publiek stimuleren om van de parkeergarages gebruik te maken. De bewoners met een vergunning kunnen dan in de binnenstad zelf parkeren", aldus Mink. "Dit ter verbetering van de leefbaarheid van de Arnhemse binnenstad en een betere verdeling van de schaarse (parkeer-)ruimte."

 

Gastvrije stad

De twee maatregelen hangen nauw met elkaar samen. "Als gastvrije stad wil Arnhem bezoekers de gelegenheid geven goedkoop hun auto in de parkeergarages te zetten", aldus Mink. "Van de andere kant: 's avonds willen de bewoners van de binnenstad graag dichtbij hun huis parkeren. Maar daar is nu vaak geen plek, omdat parkeren 's avonds gratis is, waar uitgaanspubliek dankbaar gebruik van maakt."

 

Meer ruimte

Om dat te veranderen maakt de gemeente parkeren op straat in de binnenstad betaald tot 23 uur. Mink: "Tegelijkertijd zorgen we dat uitgaanspubliek goedkoop in de parkeergarages Musis, Rozet en Centraal terecht kan. Hiermee hopen we op straat weer ruimte te krijgen voor bewoners. Helaas moet het uitgaanspubliek dan iets gaan betalen voor parkeren, maar in ruil daarvoor staat hun auto wel droog en veilig en hoeven ze niet meer rond te rijden op zoek naar een plek."

 

In de parkeergarages Broerenstraat (QPark), MediaMarkt en Velperpoort geldt het nieuwe uurtarief niet.

 

De voordelen van gepast parkeren met stadsparkeren.

De voordelen van gepast parkeren met stadsparkeren.

  • GRATIS aanmelden (inclusief pas)
  • Geen kleingeld meer nodig
  • Betalen per minuut, afrekenen per maand
  • Geen boete als je wat later terug bij de auto bent
  • Niet meer in de rij staan
  • Diverse aan- en afmeld mogelijkheden
  • Stadsparkeren in meer dan 160 gemeenten in Nederland

 

Lees alle voordelen >>